Huawei P20 Pro langetermijn review: waarom ik overgestapt ben (Dutch)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Video is ready, Click Here to View ×


De Huawei P20 Pro is inmiddels al een tijdje verkrijgbaar en blijkt de harten van veel consumenten én telecomjournalisten gestolen te hebben. Waaronder die van mij. De afgelopen maanden heb ik de P20 Pro regelmatig gebruikt en in deze video blik ik daarop terug.

Onze geschreven review van het toestel:

Meer over Huawei vind je in onze playlist:

Eigenlijk dé reden dat ik naar de P20 Pro overgestapt ben is de hoge wow-factor van het toestel. Hij ziet er goed uit, heeft bijzondere kleuren en een erg indrukwekkende camera. Daarmee onderscheidt ‘ie zich van de meeste smartphones, die tegenwoordig toch vaak een beetje aan de saaie kant zijn.

Bovendien kan de camera van de Huawei P20 Pro – vooral in het donker – foto’s maken die je met geen enkele andere smartphone kunt schieten. Voor cameraliefhebbers zoals ik is dat natuurlijk een groot voordeel. De keerzijde van dat verhaal is dat de camera nogal inconsistent is en soms veel te extreme HDR-beelden maakt.

Na een aantal maanden is het natuurlijk ook even tijd om te reflecteren op mijn review over de P20 Pro. Een aantal nadelen die ik daarin noemde blijken in de dagelijkse praktijk niet zo’n probleem te zijn. Met één uitzondering: het gebrek aan een audiojack is bijzonder irritant.

Dat betekent zeker niet dat de P20 Pro de perfecte smartphone is. Allround legt hij het misschien nog steeds af tegen een aantal concurrenten, maar dat doet hij wel met karakter. Daardoor is het wat mij betreft een van de beste keuzes op dit moment. Zelfs als je zijn hoge prijs van ruim €750 meeneemt.

Op zoek naar een nieuwe telefoon of tablet? Bekijk onze aanraders in de telekoopwijzer:

All About Phones is een onderdeel van WANT.nl, hét online magazine over innovatie. Op onze website, kun je terecht voor toffe artikelen over alles wat met tech en vooruitgang te maken heeft. Binnen All About Phones brengen we het laatste nieuws over smartphones, wearables en accessoires. In videovorm, en dus hier op YouTube, behandelen we de beste smartphones en accessoires. Bijvoorbeeld van Apple, Samsung, Huawei, Nokia, Motorola en Sony. Daarnaast hebben we een maandelijkse smartphone-koopwijzer, regelmatig top 5 lijstjes waarin we de beste smartphones in een bepaalde categorie bespreken en reviews van accessoires.

Enkele populaire smartphones die wij op dit moment bespreken zijn de Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro, Nokia 7 Plus en Apple iPhone X. Ook goedkopere toestellen als de Motorola Moto G6, Samsung Galaxy A8 2018, Huawei P Smart en Huawei P20 Lite komen aan bod. Accessoires en andere connected apparaten die we bespreken zijn bijvoorbeeld de Philips Hue, Samsung Gear S3 en JBL Charge 3.

Share.

About Author

22 Comments

  1. Heb liever de Mate 20 dan een P20 Pro. Mate 20 nu te koop voor 480 euro en heeft OIS bij 4K filmen, wereld van verschil met P20. Mate 20 heeft tevens de allernieuwste en snelste Kirin 980 7nm chipset👌

  2. Als ik zoveel negatieve punten zou kunnen opnoemen bij een smartphone, zou het niet de smartphone zijn die ik zou kopen. Ik heb de de Huawei P20 Pro net een halve dag dus kan er verder niet over oordelen. Laat ik het zo zeggen, het begin is goed. Ik heb verschillende fotocamera's gehad, en die blazen de boel ook een stuk op. Ik vroeg me vaak genoeg af of de lucht echt zo blauw was. En dan keek ik naar buiten en zag dat het niet zo was. Dus mocht alles meer lijken dan dat het in werkelijkheid is, dat hebben spiegelreflexcamera's ook. Misschien de hele dure niet. Maar dan ben je een vermogen kwijt. Als je de camera vergelijkt met die van de middenklassers van Nikon en Canon komt deze camera er goed uit. Mag ook wel met Leica lenzen!

  3. Hoe zit het hardwarematig? Wat is nou het verschil tussen Kirin en Snapdragon? Ik heb nu 2j de Sony Xperia XZ en mag in januari een nieuwe en zit te twijfelen om Huawei P20 Pro te nemen.

  4. maar waarom zou je eigenlijk in 4k willen filmen. de meeste mensen gebruiken toch gewoon 1080 HD. want 4k gebruikt toch veel geheugen. en duurt toch ook lang om te uploaden.

  5. Enige wat ik niet begrijp is dat je zegt dat Samsung saai is, aangezien de S9 veel op de S8 lijkt. Apple heeft naar mijn idee 3 jaar lang hetzelfde gedaan met de iPhone 6, 7 en 8, maar daar heb ik je dat niet horen zeggen

  6. Ik had de huawei p20 lite maar heb hem teruggestuurd om voor de huawei p smart plus te gaan. Dit i.v.m de iets grotere accu en beeldscherm en natuurlijk de krachtigere processor dan die oude kirin 659.

  7. Ik heb de OnePlus 5T en ben er enorm blij mee. Het is het geld absoluut waard. Ik ben overgestapt van iPhone. Ik denk dat ik gewoon lekker bij OnePlus blijf. Tenzij er in de toekomst weer betere merken zijn.

  8. Ik heb zelf de OnePlus 6 naar alle tevredenheid. Het grote scherm, specificaties en batterij was voor mij doorslaggevend.De kleur aan de achterkant kan me niet boeien aangezien er een hoesje omheen gaat. Een telefoon gemaakt van glas vraagt mijns inziens om een fatsoenlijke hoes die ook nog een standaard wordt meegeleverd door OnePlus. Inclusief een fabrieks-af screenprotector. Ik ben er blij mee.