Samsung Galaxy S6 vs Apple iPhone 6 review (Dutch)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Video is ready, Click Here to View ×


Samsung heeft net zijn nieuwe topmodel op de markt gezet, de Galaxy S6. Hoog tijd dus om deze smartphone eens te vergelijken met misschien wel zijn grootste concurrent: de Apple iPhone 6. Dat doen we in deze video.

De Apple iPhone 6 is inmiddels al even op de markt, de Galaxy S6 is dus net verkrijgbaar. Op papier is de S6 dan ook duidelijk beter, wat overigens meestal zo is in de strijd tussen Samsung en Apple. Toch komen de praktijkprestaties van een iPhone vaak goed in de buurt van die van de Galaxy S. In deze video bekijken we hoe de verhoudingen op dit moment liggen.

Apple heeft de iPhone 6 uitgerust met een dualcoreprocessor, de Galaxy S6 heeft een octacoreprocessor. De iPhone heeft verder 1GB werkgeheugen, een 8-megapixelcamera en een 4,7-inch display met 750×1334 pixels. De Galaxy S6 daarentegen heeft 3GB werkgeheugen, een 16-megapixelcamera en een 5,1-inch display met 1440×2560 pixels.

Onze geschreven review van de Apple iPhone 6:

De Galaxy S6 kopen:
De Apple iPhone 6 kopen:

Meer over de Galaxy S6 vind je in onze playlist:

Op zoek naar een nieuwe telefoon of tablet? Bekijk onze aanraders in onze telekoopwijzer:

Bekijk onze website voor het laatste smartphone nieuws en reviews: Hier hebben wij onder andere Apple nieuws, Samsung nieuws, Huawei nieuws en Sony nieuws. Ook hebben we reviews van de meeste smartphones, zoals Apple iPhone reviews, Samsung Galaxy reviews, Huawei Ascend reviews, Honor reviews, Microsoft Lumia reviews en HTC One reviews.

Ook voor Android nieuws, iOS nieuws, BlackBerry nieuws en Windows Phone nieuws kun je op onze website terecht:

Over All About Phones:
Dagelijks nieuws, reviews en videos over smartphones, tablets en accessoires. We maken ook reviews over Sony, LG, Huawei en HTC-smartphones. Daarnaast hebben we een maandelijkse smartphone-koopwijzer, regelmatig achtergrondblogs en een wekelijks nieuwsoverzicht.

Wij zijn onder andere bekend van de Apple iPhone, Apple iPad, Samsung Galaxy, HTC One, HTC Desire, Sony Xperia, Microsoft Lumia, Google Nexus, Huawei Ascend, Acer Liquid en Honor. Ook hebben wij video’s over onder andere de Nokia Lumia 630, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy A3 en Sony Xperia Z3. Andere populaire video’s van ons gaan over toestellen als de HTC One M8, HTC One M9, Huawei Ascend G7, Huawei Ascend P7, Huawei Ascend G6, Honor 6, Microsoft Lumia 640, LG G3, OnePlus One, Alcatel Pop C7 en Motorola Moto G.

Share.

About Author

25 Comments

 1. Het opladen van de iPhone 6 is wel een dingetje… Af en toe slaat de oplader niet aan of moet je de lader heel raar vasthouden. Ligt waarschijnlijk aan de batterij, en die kan je niet vervangen

 2. +All About Phones, Samsung Galaxy S6 (Reburfished, Tweedehands) of Iphone 6(Reburfished, Tweedehands) Het gaat bij om welke het snelst is en welke het snelst blijft?

 3. Apple verkoopt nog steeds oude techniek, voor een pittige prijs, zelfs de nieuwste uitgave (2016) heeft nog geen wireless charge. Het z.g. "Retina" display is niet meer dan het verouderde TFT en is geen HD !! Ook zit er GEEN vaste "Page Return" mogelijkheid op, dan alleen de thuisknop, waarmee je meteen ongewenst helemaal terug gaat naar het beginscherm.. Dit laatste ondervond ik vaak bij niet Apple Apps… Typisch een Apple gebrek !!

 4. Ik vind Apple persoonlijk er veel rustiger uitzien dan de Samsung Galaxy S6. Puur omdat de voorkant van de samsung telefoon veel drukker uitziet dan die van de iPhone + ik verwacht dat er veel meer vingerafdrukken worden achtergelaten op de Samsung, vanwege al deze dingetjes ga ik voor Apple. (Dit is mijn mening).

 5. er is een groot verschil tussen de camera's.. de camera van de s6 is veel beter! veel en veel beter, niet een klein beetje..
  paar voorbeeldjes:
  1.de wide angle lens
  2. 16mp voor scherpere foto's
  3. optical image stabilization
  4. de beter aperture: oftwel veeel beter in donkere situaties dan de iphone
  5. 4k video
  6. 1080p in 60 frames per seconde
  en ook het scherm.. ff serieus, die van de s6 is veel beter.
  er zit een verschil van 200 pixels per inch.. en super amoled.
  bovendien, de s6 is groter en lichter. tell the truth and don't stick to Iphone's ass

 6. Als je 3 apps op Samsung hebt is Samsung 5× slomer. IPhone blijft ALTIJD snel. Samsung is lelijk en stom. na een paar maanden wil je heb van 500 meter hoogte gooien. Met IPhone doe je nogsteeds voorzichtig. Conclusie: IPhone is beter

 7. Top review! Jammer genoeg dat er nu allemaal IOS haters in de comments zijn die zitten te haten op Samsung. Zoals er in de video gezegd wordt is dat de Samsung S6 een klein beetje beter is maar dat de iPhone 6 niet slecht is. Veel mensen begrijpem dit kennelijk niet en als ze een iPhone bestellen kijken ze alleen objectief. Naar de specs wordt niet gekeken, maar alleen naar uiterlijk en meestal hebben meer vrienden iPhones dus kopen ze daarom een iPhone. Tip dus: kijk beter naar waar je voor gaat. Kijk video's zoals deze. Hier zie je eigenlijk dat je beter voor de Samsung S6 kunt gaan aangezien dat beter is voor je geld.

 8. Ik vind samsung "fijner" want ik vind dat iphone zijn baterij best snel leeg gaat en ik heb mijn baterij echt nodig. Maar iphone vind ik wel veel mooier dan samsung de emoji's zijn ook veel leuker (mijn mening)