Xiaomi Redmi Note 5 – Berbaloi?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Video is ready, Click Here to View ×


Xiaomi baru saja menjual peranti Redmi Note 5 di Malaysia. Peranti ini diklasifikasikan sebagai kelas pertengahan untuk pengguna. Menggunakan Cip pemproses Snapdragon 636 bersama 4GB Ram dan 64GB Storan.

Variasi yang dijual dimalaysia adalah 3GB Ram/32GB Storan dan 4GB Ram/64GB Storan. Pilihan warna Lake Blue, Black dan juga Gold.

Share.

About Author

36 Comments

  1. dah beli redmi note 5 dan pakai untuk 2 minggu. aku pakai untuk gaming. PUBG/ROS/Free Fire/ dan ML. Keseluruhan grafik mmg cun. Walaupun ada certain game cuma setting medium, tapi dah cukup memadai. Go for RM999(4gb ram). Sangat berbaloi dengan spek yg ada. Heating cuma sikit dan tak melampau masa main game. Kamera pun padu. Kekurangan dia cuma dari segi mic/sound recording. Macam tak berapa sangat. Bukan x clear, just smartphone lain lebih berkualiti la.Btw, casing redmi note 5 masih kurang di pasaran, kalau nak beli kena carik kat online. Bateri mmg tahan sampai kemalam walaupun dengan heavy gaming. Good job xiaomi.

  2. aku dapat sehari awal dari tarikh release huhu. puas hati phone ni. main game pun tak panas. camera puas hati. display nice